Death by Chocolate!

.. τα πράγματα είναι όπως τα λέει ο τίτλος..! Η αυθεντική συνταγή του εθιστικού γλυκού των Friday's!
Λίγα μυστικά ακόμα
Συνοδεύεται με παγωτό βανίλια και ψιλοκομμένο πεκάν ή ψημένα αμύγδαλα.Στην εκτέλεση της συνταγής, το site δίνει την εκτέλεση του brownie ως εξήςΒάζουμε σε φούρνο μικροκυμάτων τη ζάχαρη, το βούτυρο και 2 κ.σ. νερό σε μεγάλο μπολ για μικροκύματα σε υψηλή θερμοκρασία για 4-5 λεπτά ή μέχρι να γίνει το μίγμα αφρώδες, ανακατεύουμε μια φορά. Προσθέτουμε την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα μέχρι να ενσωματωθούν. Ανακατεύουμε το εκχύλισμα βανίλιας. Προσθέστε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά.Τη συνταγή τη βρήκα απ' τοtgifridaysathome.blogspot.gr
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κοσκινίζουμε το αλεύρι.
-
2
Προσθέτουμε τη βανίλια, τη σόδα και το αλάτι.
-
3
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο.
-
4
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.
-
5
Ενσωματώνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα με το βούτυρο στο μίγμα ανακατεύοντας απαλά με κουτάλα.
-
6
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε.
-
7
Τέλος προσθέτουμε τα καρύδια.
-
8
Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη ένα ταψάκι 20x30, αδειάζουμε το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 - 20 λεπτά.
-
9
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και ξεφορμάρουμε.
-
10
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με το βούτυρο και τη ζάχαρη σε μπεν μαρί. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο το μίγμα.
-
11
Προσθέτουμε τη σοκολάτα στο μίγμα της κρέμας. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά.
-
12
Την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
-
13
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την καστανή ζάχαρη και το κόρν φλάουρ.
-
14
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο.
-
15
Αφήνουμε το μίγμα να πάρει μια βράση ανακατεύοντας συνεχώς.
-
16
Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε για ακόμη 2 λεπτά.
-
17
Καλύπτουμε με το καπάκι και αφήνουμε να κρυώσει.
-
18
Τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
-
19
Σερβίρουμε τη σάλτσα σοκολάτας και το brownie ζεστά και τη Sauce Καραμέλας απ' το ψυγείο.
Σχόλια (3)