Βουτυρόκρεμα από ελβετική μαρέγκα

Επιτέλους βουτυρόκρεμα χωρίς κριτς-κριτς (φαντάζομαι όλοι ξέρετε τι εννοώ).
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή τη βρήκα στο You Tube. Σήμερα τη δοκίμασα και είναι καταπληκτική. Δεν νοιώθεις καθόλου τη ζάχαρη και είναι ιδανική για βάση ζαχαρόπαστας. Ευχαριστούμε τη Sitronella για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ανοξείδωτο μπολ ανακατεύετε το ασπράδι με τη ζάχαρη.
-
2
Βάζετε το μπολ πάνω από κατσαρολίτσα με νερό που βράζει σε σιγανή φωτιά
-
3
Και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Αυτό το καταλαβαίνετε με το να τρίψετε λίγο μείγμα στα δάχτυλά σας. Μη φοβάστε δεν καίει.
-
4
Βγάζετε το μπολ από το μπεν μαρί και χτυπάτε στο μίξερ
-
5
Μέχρι να γίνει μία γυαλιστερή σφιχτή μαρέγκα.
-
6
Προσθέτετε σταδιακά τη μαργαρίνη, που έχετε αφήσει να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου
-
7
Η κρέμα περνάει από διάφορα στάδια. Στην αρχή γίνεται λίγο σα σούπα
-
8
Μετά φαίνεται σα να "κόβει"
-
9
Και μετά ξαφνικά σφίγγει!
-
10
Θέλει κι άλλο χτύπημα, ώσπου να ενσωματωθεί καλά η μαργαρίνη. Θα το καταλάβετε γιατί η κρέμα αποκτά μια υπέροχη λεία υφή.
-
11
Τέλος προσθέτετε τη βανίλια και ανακατεύετε καλά.
Σχόλια (18)