
Ατομικά κέικ μήλου με καραμέλα

Μια διαφορετική εκδοχή για μηλοπιτάκια!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλουμε ακόμη πιο πλούσια γεύση, πριν προσθέσουμε το γλάσο, κόβουμε την κορυφή του κέικ μέχρι τη μέση και το αλείφουμε με 1 κουταλιά τυρί κρέμα.Την συνταγή την έχω πάρει από το περιοδικό Vita. Είναι δοκιμασμένη, θα σας αρέσει!!!
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και βουτυρώνουμε τα φορμάκια.
-
2
Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.
-
3
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη για 5 λεπτά, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
-
4
Προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
-
5
Προσθέτουμε το τριμμένο μήλο και το μείγμα του αλευριού και χτυπάμε ξανά.
-
6
Γεμίζουμε τις φόρμες μέχρι τη μέση και ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά.
-
7
Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Στο μεταξύ, παρασκευάζουμε το γλάσο
-
8
Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και προσθέτουμε τη μαύρη ζάχαρη, το γάλα και το αλάτι.
-
9
Ανακατεύουμε διαρκώς, μέχρι να βράσει το μείγμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε μέχρι να γίνει χλιαρό.
-
10
Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι το γλάσο να στέκεται.
-
11
Ρίχνουμε τη βανίλια και χτυπάμε καλά στο μίξερ μέχρι να γίνει λείο.
-
12
Το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο.
-
13
Τέλος, αλείφουμε τα κεϊκάκια με το γλάσο καραμέλας.
Σχόλια (14)