Αλλιώτικο τουρσί μελιτζάνας της γιαγιάς Ερμιόνης

Το τουρσί αυτό το φτιάχνουν πολύ στην Ιταλία αλλά εμένα μου το έμαθε η γιαγιά μου η Ερμιόνη!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
1) Με το ζεστο ξύδι το βάζο κλεινει αεροστεγώς οπότε και δεν υπάρχει κινδυνος να χαλασει.2) Μπορείτε να χρησιμοποιησετε οποιο άλλο μπαχαρικό σας αρέσει (δάφνη για παράδειγμα).3) Η συνταγή είναι για ένα μεγάλο βάζο από αγγουράκια τουρσί αλλα μπορείτε να το κάνετε και σε μικρότερα.4) Δεν ξεχνάμε να αλλατοπιπερώσουμε ή μονο αλατίσουμε τις μελιτζάνες μας σε κάθε στρώση.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Διαλέγουμε τα υλικά μας όλα μαζί.
-
2
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες.
-
3
Τις αλατίζουμε και τις βάζουμε σε στρώσεις σε ένα σουρωτήρι για 12 ώρες (καλύτερα για όλη τη νύχτα).
-
4
Τους βάζουμε ένα βαρυδιο απο πανω για να τις πατάει (το κανουμε αυτό την ημέρα απλά τις πιέζουμε που και που εμείς!).
-
5
Σκουπίζουμε τις μελιτζάνες με μια πετσέτα ή χαρτί κουζίνας.
-
6
Βάζουμε μισό λίτρο ξύδι να παρει βράση.
-
7
Ρίχνουμε σταδιακά τις μελιτζάνες στο ξύδι και αφήνουμε για 2 λεπτά.
-
8
Τις βάζουμε παλι να στραγγίσουν αλλά και να κρυώσουν.
-
9
Παίρνουμε μια μια τις φέτες της μελιτζάνας και τις βάζουμε σε ένα αποστειρωμένο βάζο. Αλατοπιπερώνουμε.
-
10
Κάνουμε αυτή τη διαδικασία μέχρι να μην έχουμε άλλες μελιτζάνες πατώντας τες να μην μείνουν κενά αέρα.
-
11
Εν τω μεταξύ μέσα στο καυτό ξύδι εχουμε βάλει μερικούς κόκκους πιπεριού, τα σκόρδα και την καυτερή πιπεριά.
-
12
Όταν βάλουμε και την τελευταια στρώση μελιτζάνας ρίχνουμε τα καρότα και το σέλινο. Βάζουμε και το ξύδι απο πάνω οπως είναι καυτο.
-
13
Τελος ρίχνουμε και λάδι μέχρι να σκεπαστούν όλα καλα. Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να γίνει ζύμωση για αρκετές μέρες.
Σχόλια (9)
Α και κάτι άλλο, θέλει ψυγείο ή διατηρείται έξω , μετά που θα ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία;