Αλλιώτικο τουρσί μελιτζάνας της γιαγιάς Ερμιόνης

Ermioni
Ermioni @cook_8452754
Hannover-Germany,

Το τουρσί αυτό το φτιάχνουν πολύ στην Ιταλία αλλά εμένα μου το έμαθε η γιαγιά μου η Ερμιόνη!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

1) Με το ζεστο ξύδι το βάζο κλεινει αεροστεγώς οπότε και δεν υπάρχει κινδυνος να χαλασει.2) Μπορείτε να χρησιμοποιησετε οποιο άλλο μπαχαρικό σας αρέσει (δάφνη για παράδειγμα).3) Η συνταγή είναι για ένα μεγάλο βάζο από αγγουράκια τουρσί αλλα μπορείτε να το κάνετε και σε μικρότερα.4) Δεν ξεχνάμε να αλλατοπιπερώσουμε ή μονο αλατίσουμε τις μελιτζάνες μας σε κάθε στρώση.

Διόρθωση συνταγής
Μοιράσου

Υλικά

3 λίτρα βάζο
  1. 1 κιλό μελιτζάνες (καλύτερα αγοράστε 1,2 κιλά γιατί ίσως να χρειαστεί να πετάξετε κάποια μέρη)
  2. Μερικά καρότα
  3. 1/2 κεφάλι σκόρδο (περίπου 7 με 10 σκελίδες)
  4. 1/2 λίτρο ξύδι
  5. Λάδι
  6. 1/5 σελινόριζα
  7. Αλάτι
  8. πιπέρι
  9. 1 καυτερή πιπεριά

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Διαλέγουμε τα υλικά μας όλα μαζί.

  2. 2

    Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες.

  3. 3

    Τις αλατίζουμε και τις βάζουμε σε στρώσεις σε ένα σουρωτήρι για 12 ώρες (καλύτερα για όλη τη νύχτα).

  4. 4

    Τους βάζουμε ένα βαρυδιο απο πανω για να τις πατάει (το κανουμε αυτό την ημέρα απλά τις πιέζουμε που και που εμείς!).

  5. 5

    Σκουπίζουμε τις μελιτζάνες με μια πετσέτα ή χαρτί κουζίνας.

  6. 6

    Βάζουμε μισό λίτρο ξύδι να παρει βράση.

  7. 7

    Ρίχνουμε σταδιακά τις μελιτζάνες στο ξύδι και αφήνουμε για 2 λεπτά.

  8. 8

    Τις βάζουμε παλι να στραγγίσουν αλλά και να κρυώσουν.

  9. 9

    Παίρνουμε μια μια τις φέτες της μελιτζάνας και τις βάζουμε σε ένα αποστειρωμένο βάζο. Αλατοπιπερώνουμε.

  10. 10

    Κάνουμε αυτή τη διαδικασία μέχρι να μην έχουμε άλλες μελιτζάνες πατώντας τες να μην μείνουν κενά αέρα.

  11. 11

    Εν τω μεταξύ μέσα στο καυτό ξύδι εχουμε βάλει μερικούς κόκκους πιπεριού, τα σκόρδα και την καυτερή πιπεριά.

  12. 12

    Όταν βάλουμε και την τελευταια στρώση μελιτζάνας ρίχνουμε τα καρότα και το σέλινο. Βάζουμε και το ξύδι απο πάνω οπως είναι καυτο.

  13. 13

    Τελος ρίχνουμε και λάδι μέχρι να σκεπαστούν όλα καλα. Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να γίνει ζύμωση για αρκετές μέρες.

Αντιδράσεις

Διόρθωση συνταγής
Μοιράσου

Σχόλια (9)

lianaki
lianaki @lianaki
Μετά από πόσο καιρό είναι έτοιμο; Και πόσο καιρό διατηρείται; Επίσης μπορούμε να παραλείψουμε τη σελινόριζα ή πιστεύεις ότι του πάει πάρα πολύ;
Α και κάτι άλλο, θέλει ψυγείο ή διατηρείται έξω , μετά που θα ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία;

Από

Ermioni
Ermioni @cook_8452754
στις
Hannover-Germany,
http//www.restaurant-kreta.in-barsinghausen.de/http//www.restaurant-akropolis.in-barsinghausen.de

Παρόμοιες συνταγές