Αφράτα κεκάκια πορτοκαλιού (Bolinhos de Laranja)

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι πορτογαλική και τη βρήκα εδώ. Τα κεκάκια είναι πολύ ζουμερά, αφράτα και μοσχοβολάνε πορτοκάλι, επίσης είναι απλά και γρήγορα στην παρασκευή τους. Τα έχω φτιάξει ήδη δύο φορές με πολύ καλά σχόλια από όλους όσους τα δοκίμασαν.
Λίγα μυστικά ακόμα
Για να ξεφορμάρουμε, περνάμε ένα μαχαίρι προσεκτικά από τα τοιχώματα τους και αφού έχουν κρυώσει τα κεκάκια.Η συνταγή δεν είναι δική μου, τη βρήκα στο blog που αναφέρω στην περιγραφή.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνουμε θήκες για muffins. Εγώ έχω με σιλικόνη που έχουν 6 θήκες η καθεμία και βάζω 2 στο φούρνο οπότε βγαίνουν 12 κεκάκια σε κάθε ψήσιμο.
-
2
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και το ξύσμα πορτοκαλιού.
-
3
Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 3 λεπτά με το μίξερ μέχρι να πάρουν ένα πολύ ανοιχτό κίτρινο χρώμα.
-
4
Μετά ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού, το λιωμένο βούτυρο και τη βανίλια και ανακατεύουμε λίγο, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
-
5
Στο δεύτερο μπολ προσθέτουμε το μείγμα των στερεών και ανακατεύουμε. Το μείγμα θα αφρίσει λίγο λόγω του baking powder και θα είναι αρκετά υδαρές.
-
6
Γεμίζουμε τις θήκες, όχι ως πάνω, περίπου τα 3/4 της κάθε θήκης.
-
7
Ψήνουμε 13-14 λεπτά ή μέχρι να δούμε να παίρνουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα από πάνω και λίγο καφέ στις άκρες τους (ανάλογα το φούρνο).
-
8
Προαιρετικά, αφού τα βγάλουμε, τα πασπαλίζουμε με τη "χοντροκομμένη" ζάχαρη και ξαναβάζουμε στο φούρνο που έχουμε σβήσει για άλλα 5 λεπτά.
Σχόλια (2)