Αβοκαντέζα (νηστίσιμη μαγιονέζα)

Εύκολη, νόστιμη, υγιεινή, νηστίσιμη μαγιονέζα. Συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Ο Άκης τη χρησιμοποίησε σαν συνοδευτική σάλτσα με τα τηγανιτά καλαμαράκια που έφτιαξε στην εκπομπή του. Μπορεί να συνοδεύσει οτιδήποτε.Το αβοκάντο πρέπει απαραίτητα να είναι ώριμο. Ευχαριστούμε την μικρή πίπη για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι με το σκόρδο να μαραθούν καλά.
-
2
Μεταφέρουμε σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε μαζί με τα αβοκάντο, το αλάτι, το πιπέρι, το μπούκοβο, τον χυμό και το ξύσμα από το λάιμ, το ξύδι και τον κόλιανδο.
-
3
Προσθέτουμε σιγά-σιγά ελαιόλαδο όσο χρειάζεται για να γλυκάνει και να έχει το μείγμα μας ωραία υφή.
Σχόλια (8)